Tagged: Албанија

По трагите на Лиса и Филипче, балканските рисови кои обединија три држави

Кон крајот на март Лиса и Филипче заедно ја поминаа македонско-албанската граница. Без страв ги искачија шумските ридови на планината Кораб. Откако кратко се задржаа во Албанија, се упатија кон соседната планина Дешат, каде низ стрмните патеки повторно...

Боите на Елбасан во ноември

Боите на Елбасан во ноември – вака некако би го именувала албумов на импресии од викендот поминат во дружба со планинарите на скопското планинарско друштво SHBE Shkupi – Shoqata bjeshkatare ekologjike  на собирот на планинари од...

Translate »