Tagged: битола

Со коњ и мазга по линијата на фронтот – 12 дена пеш од Битола до Солун

Големиот подвиг на искусниот планинарски водич и љубител на планините и природата Петар Нолев од Битола полека се приведе кон крајот. Тој заедно со својата мала експедиција во која учествуваа францускиот дипломат и писател...

Со Локум фест и саем на ракотворби се враќа духот на конзулска Битола

Фестивалот синоќа започна со битолски чалгии од конзулско време, по што настапи групата „Шарена“ од Полска со балканска чалгиска музика. Битола по единаесетти пат  е домаќин на познатиот Локум фест. Овој фестивал  е препознатлив...

Translate »