Tagged: велосипеди

Стотина граѓани на велосипеди во Прилеп

Во рамките на 40-тата „Критична маса на точак Прилеп“ стотина љубители на велосипедизмот мрднаа со прст и го кренаа градот под Марковите кули на педали на досега најголемата „Критична маса во Прилеп“. За дружбата...

(ФОТО) Скопските улици окупирани од велосипедисти

Неколку илјади граѓани, велосипедисти, рекреативци и средношколци денеска учествуваа во големото велосипедско дефиле што на улиците во Скопје се возеше по повод 22 Септември – Меѓународниот ден без автомобили и последниот ден од Европската...

Во Прилеп по 4. пат ќе се организира велосипедскиот настан „Тура преку Слива“

Во Прилеп ќе се одржи 4. по ред велосипедски настан „Тура преку Слива“. Организатори се здружението „Велосипед 2015“ во координација со Општина Прилеп. Стартот е од плоштадот „Александрија“, а турата ќе ги опфати селата...

Translate »