Tagged: Дојран

Зголемено нивото на Дојранско езеро

Дојранското Езеро и денеска бележи драстично зголемување на нивото, од – 82 сантиметри колку што е просекот за октомври – на 174, соопшти Управата за хидрометеоролошки работи. Според хидрометеоролошките мерења, нивото на Преспанското Езеро...

Зголемено нивото на Дојранско Езеро, намалени на Охридско и Преспанско

Тројно е зголемено нивото на Дојранското Езеро од просечните – 83 сантиметри за септември, на 179 сантиметри, покажува денешното хидролошко мерење. Според УХРМ, нивоата на Охридското и на Преспанското Езеро се намалени во однос...

Translate »