Tagged: езеро

Мини подморница со стаклено дно во водите на Охридското Езеро

Охрид ја збогатува понудата за престојната туристичка сезона, кога се очекуваат бројни посетители од земјава. Пловило со стаклено дно во водите на Охридското Езеро ќе привлекува туристи со можноста да се гледа подводниот свет,...

Колку пеликани има во Преспанското Езеро?

Македонско еколошко друштво во соработка со Општина Ресен и Националниот парк Галичица, Меѓународниот ден на биолошката разновидност – 22 Мај оваа година ќе го одбележи со пребројување на пеликаните од Преспанското Езеро. Досега на...

Зголемено нивото на Дојранско езеро

Дојранското Езеро и денеска бележи драстично зголемување на нивото, од – 82 сантиметри колку што е просекот за октомври – на 174, соопшти Управата за хидрометеоролошки работи. Според хидрометеоролошките мерења, нивото на Преспанското Езеро...

Охридското Езеро порибено со 100 илјади охридска пастрмка

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, во Охрид, заедно со Хидробиолошкиот завод и со Државниот инспекторат за земјоделство, учествуваше во порибување на Охридското Езеро со 100.000 подмладок од ендемичниот вид охридска пастрмка....

Зголемено нивото на Дојранско Езеро, намалени на Охридско и Преспанско

Тројно е зголемено нивото на Дојранското Езеро од просечните – 83 сантиметри за септември, на 179 сантиметри, покажува денешното хидролошко мерење. Според УХРМ, нивоата на Охридското и на Преспанското Езеро се намалени во однос...

Фотосторија од Преспа

Денешната посета – Дупени Бич, Долно Дупени, Љубојно, Брајчино, Камп Крани, Отешево, Стење, Галичица, Трпејца, Охрид. Уживајте во убавините на Македонија! фотосторија на Роберт Милески

Translate »