Tagged: екологија

„Мрднавме со прст“ ја разубавија Мала Река

Во саботата, 14 октомври извидниците, заедно со мештаните од селото Мала Река учествуваа во приспособување на куќата која во наследство ја оставил жител од ова место. Во рамки на иницијативата, Првиот скопски извиднички одред...

Невладини активисти го исчистија Сарај од отпад

Активистите на Движењето ЛЕАД денес го исчистија рекреативниот центар Сарај од отпад, во рамките на проектот „В џеб, ако нема каде друго.“.Целта на проектот  е да се покрене јавната свест кај граѓаните за зачувувањето...

Eконастан на Пелистер: „Покажи екострана за зима без мана“

„Покажи екострана за зима без мана“ е настанот што се одржа на Пелистер. Станува збор за акција за подигнување на свеста за заштита на националниот парк „Пелистер“. Во пресрет на новата зимска сезона, идентификувајќи...

Translate »