Tagged: заштита

Под заштита на УНЕСКО: Лесново ќе биде прогласено за прв Гео парк

Лесново ќе биде првиот Гео парк во земјaва под заштита на УНЕСКО. Постапката за аплицирање до УНЕСКО е веќе започната. Експертите за туризам сметаат дека специфичниот вулкански терен, единствен на Балканот е вреден да...

Translate »