Tagged: икони

Изложба на икони, графики и копии од фрески во Чифте амам

Во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, на 21 декември  2017 година (петок) во 19 часот ќе се отвори  изложбата „Икони  XIV-XX век”. Во средината на дваесеттиот век во културното живеење во Македонија  се јавува потреба  македонската...

Translate »