Tagged: локум фест

Со Локум фест и саем на ракотворби се враќа духот на конзулска Битола

Фестивалот синоќа започна со битолски чалгии од конзулско време, по што настапи групата „Шарена“ од Полска со балканска чалгиска музика. Битола по единаесетти пат  е домаќин на познатиот Локум фест. Овој фестивал  е препознатлив...

Translate »