Tagged: Луксор

Археолозите открија гробници во Луксор од пред 3.500 години

Археолозите во Египет открија бројни предмети, меѓу кои и една мумија, во два неистражени гробови во градот Луксор на Нил. Се верува дека мумијата е на еден висок функционер од египетското „Ново кралство”,од пред околу...

Translate »