Tagged: маврово

„Недопирливите“ убијци на балканскиот рис

Марко беше убиен среде заштитена зона. Телото никогаш не му беше пронајдено. Само го снема сигналот кој го емитуваше неговиот околувратник. Неколку месеци по исчезнувањето, во 2011 година, стигнаа гласините. Од повеќе места. Од...

Животни снимени со фото замки во Националниот парк Маврово

Националниот парк Маврово објави галерија на фотографии од богатиот животински свет во паркот. Фотографиите се снимени преку поставување на ,,фото замки” поставени со помош на Македонското еколошко друштво – МЕД.

Рисчето Деки порасна во рис што господари со Маврово

Македонското еколошко друштво (МЕД) во соопштение до јавноста со гордост објавува дека годинава рисот Деки ќе наполни 6 години. МЕД веќе петта година го следи овој шумски убавец што првпат беше регистриран со помош...

Адреналински спортски настан во Маврово

На 1, 2 и 3 и септември во Маврово сите љубители на природата и спортот ќе уживаат во несекојдневен спортски настан во организација на „Сава осигурување“ и здружението за спорт и рекреација „Прв до...

Избор на најдобрата Мавровско-реканска пита „Питијада 2017“.

Во Долнореканското село Јанче се одржа традиционалната манифестација на избор на најдобрата Мавровско-реканска пита „Питијада 2017“. Оваа активност на општината Маврово и Ростуше ја следеа голем број на гости од Скопје и други градови...

Translate »