Tagged: маски

Вевчани како отворена театарска сцена на која продефилираа над 1000 маски

Вевчани два дена наликуваше на отворена театарска сцена, каде продефилираа над 1000 маски и повеќе од 10.000 посетители од земјава и странство.  Програмата започна на 12-ти јануари, со настапи на македонските ѕвезди Влатко Лозаноски,...

Креативност, традиција и мајтап на карневалот „Прочка“ во Прилеп

Во пријатна атмосфера, со многу сонце, извонредна посетеност на улиците и поддршка колку од прилепчани, но и многу од туристите – љубители на карневали, кои што денеска беа во Прилеп, измина „Прочка 2019“. Бројни...

Скијање под маски

Ски – центар „Попова Шапка“ – сабота и недела (31.03.2018 и 01.04.2018 година) организира целодневна забава под маски. Дневениот билет за скијање од 9 до 15,30 часот ќе чини 600 денари, полудневен билет за скијање...

Translate »