Tagged: народни носии

Ревија на народни носии во „Св. Спас“

Со изложбата на народни носии, накит и сувенири во дворот на црквата „Св. Спас“, со фолклорна прошетка на 13 културно-уметнички друштва, како и со настап на Виолета Томовска и ансамблот „Кочо Рацин“ од Скопје, денеска...

Галичка свадба: Продолжува негувањето на автентичната традиција

Се очекува повеќе од пет илјади посетители од земјава и странство да присуствуваат на годинешното 44. издание на манифестацијата „Галичка свадба“ која ќе се одржи на 15 (сабота) и 16 јули (недела) во селото...

Translate »