Tagged: Охридско Езеро

Три планински трки во Националниот парк Галичица

Во овие невообичаени времиња кога нашето секојдневние е нарушено, многу спортски настани се откажаа насекаде низ светот Сепак, на големо задоволство и радост на оние кои активно се занимаваат со спортови во природа, трката...

Мини подморница со стаклено дно во водите на Охридското Езеро

Охрид ја збогатува понудата за престојната туристичка сезона, кога се очекуваат бројни посетители од земјава. Пловило со стаклено дно во водите на Охридското Езеро ќе привлекува туристи со можноста да се гледа подводниот свет,...

Би-Би-Си со видеорепортажа за Охридското Езеро

„Античката историја скриена во најстарото езеро во Европа“ е насловот на видеорепортажата што ја објави Би-би-си вчера на својата веб-страница во рамките на т.н. травел шоу. „Ова е најстарото езеро во Европа. И средината...

Translate »