Tagged: Охрид

Три планински трки во Националниот парк Галичица

Во овие невообичаени времиња кога нашето секојдневние е нарушено, многу спортски настани се откажаа насекаде низ светот Сепак, на големо задоволство и радост на оние кои активно се занимаваат со спортови во природа, трката...

Мини подморница со стаклено дно во водите на Охридското Езеро

Охрид ја збогатува понудата за престојната туристичка сезона, кога се очекуваат бројни посетители од земјава. Пловило со стаклено дно во водите на Охридското Езеро ќе привлекува туристи со можноста да се гледа подводниот свет,...

Чинарот во Охрид прогласен за природна реткост

Министерот за животна средина и просторно планирање донесе решение за прогласување на 5 нови природни реткости: Киселичка пештера, Чинар – Охрид, Даб благун – с. Бели, Црна дудинка – Лесново и Карактеристичен геолошки профил...

Охридското Езеро порибено со 100 илјади охридска пастрмка

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, во Охрид, заедно со Хидробиолошкиот завод и со Државниот инспекторат за земјоделство, учествуваше во порибување на Охридското Езеро со 100.000 подмладок од ендемичниот вид охридска пастрмка....

Translate »