Tagged: параглајдери

Параглајдеристите од регионот воодушевени од теренот во Пелагонија

Педесетина параглајдеристи од Македонија, Бугарија, Албанија и Косово учествуваа на петтиот по ред меѓународен натпревар „Prilep Open 2017“ во дисциплината „прецизно слетување“. Учесниците полетуваа од полетиште кај манастирот „Трескавец“. Градоначалникот на Општина Прилеп, Илија...

Translate »