Tagged: патувачко кино

Патувачкото кино на „Македокс“ во Брест, Косово и во Манастирец

Со проекција на креативни документарни филмови во селото Манастирец, во областа Порече, на 25 јули заврши патувачкото кино на фестивалот на креативен документарен филм „Македокс“, кое во изминатите осум години посети точно 60 села...

Патувачкото кино на „Македокс“ во Девич, Црешнево и во Локвица

Недопрена природна убавина, тесни патчиња и стрмни планински сртови над кои се простира бескрајно ѕвездено небо се секојдневниот амбиент на проекциите на патувачкото кино на „Македокс“ во областа Порече. Поголемиот дел од проекциите веќе...

Патувачкото кино на „Маке Докс“ за културата и надвор од Скопје

Втората сесија на „Докуникулци“ ќе се случи за време на фестивалот „Маке Докс“ во август, додека завршната сесија ќе биде реализирана наесен во Скопје. Работилницата се реализира со поддршка од Националната фондација за демократија од...

Translate »