Tagged: Пеце Атанасовски

Со перформансот „Традицијата оживува“ почна фестивалот „Пеце Атанасовски“

На камената сцена на плоштадот Александрија во Прилеп со сценско музичкиот перформанс „Традицијата оживува“ синоќа беше  отворен 43-от фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“. Уметничкиот перформанс преставуваше ревија на женски носии од...

Translate »