Tagged: преспа

Колку пеликани има во Преспанското Езеро?

Македонско еколошко друштво во соработка со Општина Ресен и Националниот парк Галичица, Меѓународниот ден на биолошката разновидност – 22 Мај оваа година ќе го одбележи со пребројување на пеликаните од Преспанското Езеро. Досега на...

Фотосторија од Преспа

Денешната посета – Дупени Бич, Долно Дупени, Љубојно, Брајчино, Камп Крани, Отешево, Стење, Галичица, Трпејца, Охрид. Уживајте во убавините на Македонија! фотосторија на Роберт Милески

Ликовна колонија за убавините на Преспа

Прекрасниот планински предел кај крстот над селото Подмочани, од каде што цела Преспа се гледа како на дланка, денеска им е инспирација за творење и создавање уметнички дела на учесниците на третата по ред...

Translate »