Tagged: Прилеп

Креативност, традиција и мајтап на карневалот „Прочка“ во Прилеп

Во пријатна атмосфера, со многу сонце, извонредна посетеност на улиците и поддршка колку од прилепчани, но и многу од туристите – љубители на карневали, кои што денеска беа во Прилеп, измина „Прочка 2019“. Бројни...

Стотина граѓани на велосипеди во Прилеп

Во рамките на 40-тата „Критична маса на точак Прилеп“ стотина љубители на велосипедизмот мрднаа со прст и го кренаа градот под Марковите кули на педали на досега најголемата „Критична маса во Прилеп“. За дружбата...

Во Прилеп по 4. пат ќе се организира велосипедскиот настан „Тура преку Слива“

Во Прилеп ќе се одржи 4. по ред велосипедски настан „Тура преку Слива“. Организатори се здружението „Велосипед 2015“ во координација со Општина Прилеп. Стартот е од плоштадот „Александрија“, а турата ќе ги опфати селата...

Translate »