Tagged: прочка

Креативност, традиција и мајтап на карневалот „Прочка“ во Прилеп

Во пријатна атмосфера, со многу сонце, извонредна посетеност на улиците и поддршка колку од прилепчани, но и многу од туристите – љубители на карневали, кои што денеска беа во Прилеп, измина „Прочка 2019“. Бројни...

(Галерија) Детски карневал „Прочка 2018“

Креативност, инвенција, колоритност, со автентична кореографија, преку 200 ученици од сите училишта во Прилеп, продефилираа во центарот на Прилеп. „Европска Унија, „Маша и Медо“, „Фроузен“, ликови од цртаните филмови, од детските приказни, прекрасни весели...

Translate »