Tagged: рис

Животни снимени со фото замки во Националниот парк Маврово

Националниот парк Маврово објави галерија на фотографии од богатиот животински свет во паркот. Фотографиите се снимени преку поставување на ,,фото замки” поставени со помош на Македонското еколошко друштво – МЕД.

Рисчето Деки порасна во рис што господари со Маврово

Македонското еколошко друштво (МЕД) во соопштение до јавноста со гордост објавува дека годинава рисот Деки ќе наполни 6 години. МЕД веќе петта година го следи овој шумски убавец што првпат беше регистриран со помош...

Translate »