Tagged: слон

Фосил од слон стар околу осум милиони години- палеонтолошко откритие во Долни Дисан

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски денес го посети локалитетот во близина на Долни Дисан, Неготинско, каде се пронајдени фосилни остатоци од изумрен слон од пред околу осум милиони години. Според првичните согледувања, најверојатно станува...

Translate »