Tagged: солун

Со коњ и мазга по линијата на фронтот – 12 дена пеш од Битола до Солун

Големиот подвиг на искусниот планинарски водич и љубител на планините и природата Петар Нолев од Битола полека се приведе кон крајот. Тој заедно со својата мала експедиција во која учествуваа францускиот дипломат и писател...

Translate »