Tagged: Стара скопска чаршија

Започна реконструкцијата и санацијата на Чифте амам

Започна првата фаза од санацијата на објектот Чифте амам, еден од четирите објекти на НУ Националната галерија на Македонија (заедно со Даут-пашиниот амам, Мала станица и Спомен куќата на Лазар Личеноски). Според Лазар Шуманов,...

Translate »