Tagged: традиција

Вевчани како отворена театарска сцена на која продефилираа над 1000 маски

Вевчани два дена наликуваше на отворена театарска сцена, каде продефилираа над 1000 маски и повеќе од 10.000 посетители од земјава и странство.  Програмата започна на 12-ти јануари, со настапи на македонските ѕвезди Влатко Лозаноски,...

Мартинките, верувањата и обичаите поврзани со нив

Традиционалната манифестација „Среќна Баба Марта 2018“ на која ќе бидат изложени рачно изработени мартинки од Македонија, Бугарија и Романија ќе биде отворена на 26 февруари во 10 часот на првиот кат во трговскиот центар...

Галичка свадба: Продолжува негувањето на автентичната традиција

Се очекува повеќе од пет илјади посетители од земјава и странство да присуствуваат на годинешното 44. издание на манифестацијата „Галичка свадба“ која ќе се одржи на 15 (сабота) и 16 јули (недела) во селото...

Translate »