Tagged: туризам

Мини подморница со стаклено дно во водите на Охридското Езеро

Охрид ја збогатува понудата за престојната туристичка сезона, кога се очекуваат бројни посетители од земјава. Пловило со стаклено дно во водите на Охридското Езеро ќе привлекува туристи со можноста да се гледа подводниот свет,...

Хонг Конг најпосетена дестинација на планетата

Девета година по ред, Хонг Конг е на врвот на листата на најпосетени градови на планетата. Ова го покажуваат резултатите на истражувањето „Топ 100 дестинации во 2017 година“. Истражувачот на пазарот Еуромонитор интернешенел предвидува...

Промоција на авантуристичкиот туризам во Македонија

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) на Република Македонија во соработка со Македонската спортско-качувачка федерација вложи напори преку спортското качување да го промовира авантуристичкиот туризам во земјата. За подобрување на условите на...

Translate »