Tagged: фестивал

Фестивал на оризот во Чешиново – посетителите ќе можат да го видат и најголемото штрково гнездо

Првиот „Фестивал на оризот во Чешиново, 2019“ ќе се одржи во недела (27 октомври) во Еко-етно паркот во селото Чешиново со почеток во 13 часот. Чешиново е лоцирано во срцето на брегалничкиот регион, карактеристичен...

„Статуафест“ – фестивал на живи статуи оваа сабота во Гевгелија

Во Гевгелија со почеток во 18 часот, в сабота, ќе се одржи уличниот уметнички фестивал за живи статуи „Статуафест“. „Статуафест“ е уличен уметнички фестивал за живи статуи поддржан од Министерството за култура на РМ...

Со перформансот „Традицијата оживува“ почна фестивалот „Пеце Атанасовски“

На камената сцена на плоштадот Александрија во Прилеп со сценско музичкиот перформанс „Традицијата оживува“ синоќа беше  отворен 43-от фестивал на народни инструменти и песни „Пеце Атанасовски“. Уметничкиот перформанс преставуваше ревија на женски носии од...

Translate »