Tagged: филм

Краткото видео „Очи“ – приказна за три планински врвови

Краткото видео „Очи“ на авторот Александар Панајотов е прогласено за најдобро на конкурсот за кратко видео во рамки на осмиот Фестивал на планински филм ЕХО, кој се одржа од 24-ти до 27 октомври. Видеото...

Поради снимањето на „Игра на тронови“ Дубровник го посетиле 244 илјади туристи

Снимањето на „Игра на троновите“ во Дубровник има исклучително позитивно влијание врз туризмот. Само поради снимањето на серијата, округот Дубровник-Неретва во периодот од 2012 до 2015 година го 244.415 туристи, кои потрошиле вкупно 126...

Translate »