Tagged: фосил

Фосил од слон стар околу осум милиони години- палеонтолошко откритие во Долни Дисан

Министерот за култура Роберт Алаѓозовски денес го посети локалитетот во близина на Долни Дисан, Неготинско, каде се пронајдени фосилни остатоци од изумрен слон од пред околу осум милиони години. Според првичните согледувања, најверојатно станува...

Уникатно откритие кај Неготино, пронајдени фосилни остатоци од праисториски слон

Националната установа Природонаучен музеј на Македонија и Министерството за култура информираат за  уникатно палеонтолошко откритие во близина на село Долни Дисан, Неготино и за палеонтолошките ископувања кои во моментот се одвиваат, за колекционирање и...

Translate »