Tagged: Шар Планина

Скијање под маски

Ски – центар „Попова Шапка“ – сабота и недела (31.03.2018 и 01.04.2018 година) организира целодневна забава под маски. Дневениот билет за скијање од 9 до 15,30 часот ќе чини 600 денари, полудневен билет за скијање...

Бесплатно ноќевање на – 25

Планинарите Александар Кирковски и Петар Ивановски, во најстудената ноќ спиеја во снег на Шар Планина. Во бивак – засолниште ископано во снег, кое сами го направиле на врвот Антени на 2.525 метри надморска височина, тие минале десет часа.  Планинарите, вообичаено, на преспивање...

Translate »