Tagged: soncarki

(Видео) Jата сончарки забележани во водите на Охридското Езеро

Рибите сончарки од неодамна живеат и во водите на Охридското Езеро. Нуркачкиот центар „Амфора“ објави дека по подолга обсервација на овој интересен вид риба кој природно не припаѓа во ендемичниот екосистем на Охридското Езеро,...

Translate »